Nové pivní lázně v pražské Žitné ulici

30.10.2013 12:35

Kde každá dáma omládne? No přece v pivní lázni!

Pivní lázně pro nás, pivem křtěné dámy, už nejsou úplnou novinkou, avšak v pražské Žitné ulici č. 9 opravdu nové jsou.
Vstup nejvíc ze všeho připomíná lákavou pivnici se samoobslužnou pípou. Zákazníkům, kteří se odhodlají využít lázně Spa Beerland, teče z pípy pivo z Krušovic (desítka nebo tmavý ležák), a k němu si mohou zakousnout úžasný pivní chleba (peče se na místě) se sádlem a škvarky. Jakmile sestoupí po schodech do podzemí,  čeká je doslova ráj.
Ve dvou místnostech jsou dubové kádě pro pivní koupel: v jedné stojí kádě dvě a druhá je ještě doplněna saunou. Po koupeli, během které se popíjí pivo (a přikusuje již zmíněný chleba) z pípy přímo u kádě, lze odpočívat na lůžku vystlaném pravou pšeničnou slámou.
Majitel pivních lázní Martin Laciak už má za sebou zkušenost s pivními lázněmi z Karlových Varů, kde se jeho nápad  setkal s obrovským úspěchem.
Také v Praze se do 200 let starých sklepních prostor zájemci hrnou. Jde o komorní záležitost: na hodinu si lázně může naráz pronajmout maximálně šest lidí.
Zdejší stěny z červených cihel jsou původní, obklady zásadně z dubu (jako již zmíněné kádě a třeba i umyvadlo). Je otevřeno denně 10 – 22 hodin, cena pro dva činí cca 2 500 Kč.
Nezoufejte, milé dámy, ani v případech, že Ježíšek podobnou částku neslibuje. Můžete tu totiž nakoupit i dárky: skvělé pivní krekry (sýrové), různé doplňky do koupelny a především lákavou  kosmetiku: pivní maska stojí  225 Kč, pivní šampón 165 Kč a balzám 145 Kč.
Nabídka kosmetiky je ještě mnohem širší, zahrnuje např. sůl do koupele apod.
Nestyďte se přijmout pozvání třeba – nejen – vlastního manžela, nebo mu dejte dáreček
(koupel pro dva) přímo pod stromek. Beztak nám chlapi závidí První dámský pivní klub
a pohodu, s jakou pokračujeme v tradici. Koneckonců, v pivní lázni jde hlavně o vitaminy skupiny B a ty naše pokožka  přijme ráda (a žaludek zase pivo i chleba).

Tak na zdraví!

autorka: Anna Vejvodová