PDPK navštívil pivovar Ferdinand v Benešově

04.05.2015 16:24

Max a sedm kulí

Je pátek 24. dubna. Vyrážíme do pivovaru Ferdinand. U benešovského nádraží nám navigaci nahrazují dva pocestní, na první pohled piva dobře znalí. Neomylně nás posílají správným směrem k pivovarským budovám s půvabným cihlovým komínem, kde se vaří pivo tradičním způsobem a kde můžete ochutnat „klasiku“ i speciály.

Exkurze

I na to samozřejmě došlo. Nejdříve jsme ale prošly celý provoz. Zaujala nás především rozlehlá sladovna, železné varny, tradiční výroba piva, vůně chmele, fundované průvodní slovo sladovníka pana Bedřicha Vlčka i pohled na mnohahektolitrové vany s napěněným mokem a příslibem věcí budoucích. Pohled, který nikdy neomrzí.

O Ferdinandovi

„Naše pivo se vyznačuje plnou chutí, harmonickou vůní a hořkosti, kterou mu dodává ten nejkvalitnější žatecký chmel,“ říká o produkci pivovaru Ferdinand jeho výrobní ředitel a sládek Jaroslav Lebeda. „Silný říz a vysoká pěnivost, to je výsledek dostatečně dlouhého zrání v ležáckém sklepě. Vyrábíme pivo poctivé a slovo „skutečné“ v našem názvu není jen pouhým klišé. Toto české pivo šíří slávu prastaré technologie a dovednosti benešovských sládků.“

My můžeme jen potvrdit, že nejde o prázdná slova, ale plné půllitry. Z nich nás nejvíc upoutal MAX - speciální světlý ležák 11° a speciální polotmavý ležák 13° Sedm kulí.

Ferda domů

A ještě jedna věc nás opravdu zaujala: jako všechny ženy se rády zbavíme tahání tašek s nákupem, o basách piva nemluvě. Byť by šlo jenom o donášku od kufru auta ke dveřím. Proto velmi oceňujeme aktivitu pivovaru „Ferda domů“. Mít příležitost objednat si výborné pivo za velmi příznivé ceny, mít možnost namíchat si do basy i různé druhy, dostat basu „na míru“ až domů a přitom neplatit za dopravu, to je přímo sen každé pivěnky!

Vše o pivovaru, akcích, které pořádá, o druzích piva i o aktivitě Ferda domů se dozvíte na

www.pivovarferdinand.cz